Nie je lepší pocit, ako si dať po dobre odvedenom tréningu chutnú pizzu. Cesto v klasickej pizzi je však z bielej múky, čo je sacharidový zabiják. Sú to prázdne kalórie, bez vlákniny alebo vitamínov. Táto pizza je však upečená z tvarohové cesta, ktoré je nielen chutné, ale aj výživné.

Hlavné ingrediencie pre toto cesto sú tvaroh a ovsené vločky. Po upečení je vyššie a šťavnatejšie ako klasické cesto. Je však rovnako dobré, možno aj trochu lepšie. Verte mi, recept mám otestovaný na celej rodine – keď som pizzu upiekla, do hodiny bolo po nej. Tak sa pusťme do toho.

Recept na proteínovú pizzu (priemer cca 30 cm)

Ingrediencie:

  • 250 g roztierateľného tvarohu
  • 90 g ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • 3 lyžice bieleho jogurtu
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ
  • 100 g paradajkového pyré
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČJ sušené oregano
  • syr, šampióny, šunka, kukurica, šampióny

Postup:

  1. Ovsené vločky rozmixujeme na hladko. V miske zmiešame tvaroh, vločky, jogurt, vajce, olej a asi pol lyžičky soli.
  2. Na plech dáme papier na pečenie. Cesto dáme pomocou lyžice na papier a postupne ho roztierame do strán (rukami alebo lyžicou). Pomôže nám, aj keď si na ruky nanesieme trochu oleja, pretože sa cesto bude lepiť.
  3. Cesto dáme najprv piecť na 15 min. do rúry na 180 stupňov.
  4. Potom pridáme omáčku (pyré, cesnak a oregano), šunku, syr, šampióny a kukuricu. Pečieme ďalej 15-20 minút.

Hotovo! Prajem dobrú chuť a pre viac nabitých receptov
nás sledujte na facebooku alebo instagrame 🙂