Nie je lepší pocit, ako si dať po dobre odvedenom tréningu chutnú pizzu. Cesto v klasickej pizzi je však z bielej múky, čo je sacharidový zabiják. Sú to prázdne kalórie, bez vlákniny alebo vitamínov. Táto pizza je však upečená z tvarohové cesta, ktoré je nielen chutné, ale aj výživné.
Hlavné ingrediencie pre toto cesto sú tvaroh a ovsené vločky. Po upečení je vyššie a šťavnatejšie ako klasické cesto. Je však rovnako dobré, možno aj trochu lepšie. Verte mi, recept mám otestovaný na celej rodine – keď som pizzu upiekla, do hodiny bolo po nej. Tak sa pusťme do toho.
Recept na proteínovú pizzu (priemer cca 30 cm)
Ingrediencie:
- 250 g roztierateľného tvarohu
- 90 g ovsených vločiek
- 1 vajce
- 3 lyžice bieleho jogurtu
- 1 PL olivového oleja
- soľ
- 100 g paradajkového pyré
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČJ sušené oregano
- syr, šampióny, šunka, kukurica, šampióny
Postup:
- Ovsené vločky rozmixujeme na hladko. V miske zmiešame tvaroh, vločky, jogurt, vajce, olej a asi pol lyžičky soli.
- Na plech dáme papier na pečenie. Cesto dáme pomocou lyžice na papier a postupne ho roztierame do strán (rukami alebo lyžicou). Pomôže nám, aj keď si na ruky nanesieme trochu oleja, pretože sa cesto bude lepiť.
- Cesto dáme najprv piecť na 15 min. do rúry na 180 stupňov.
- Potom pridáme omáčku (pyré, cesnak a oregano), šunku, syr, šampióny a kukuricu. Pečieme ďalej 15-20 minút.
Hotovo! Prajem dobrú chuť a pre viac nabitých receptov
nás sledujte na facebooku alebo instagrame 🙂
Náš tip: Vyskúšajte tiež proteínovú pizzu v prášku.