Táto frittata z vaječných bielkov je nabitá bielkovinami a veľmi jednoduchá na prípravu. Ideálne jedlo, pokiaľ neviete, čo by ste varili a v chladničke sa vám ukrýva nespotrebovaná zelenina.

Čo je to frittata

Jedli ste už niekedy frittatu? Je to talianský kulinársky výmysel podobný omelete. Základom sú vajcia a syr. Jej kúzlo spočíva v tom, že do nej môžete pridať „čo dom dal“, teda nespotrebovanú zeleninu, šunku, salámu…skrátka čokoľvek. Niečo ako pizza medzi omeletami.

Recept na frittatu s baklažánom a paradajkami

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 6 vaječných bielkov
  • 100 g tvarohu (polovica balenia)
  • 100 g feta syru (polovica balenia)
  • 1 menší baklažán
  • 1 veľká paradajka
  • 1 cibuľa
  • soľ, korenie, kari

Postup:

  1. Cibuľu nakrájame a orestujeme na panvici. Baklažán nakrájame na kocky a spolu s cibuľou dusíme asi 10 minút.
  2. Zatiaľ si v miske rozmiešame bielka, syr a tvaroh. Pridáme nakrájané paradajky aj korenie. Potom pridáme aj podusený baklažán s cibuľkou a zamiešame.
  3. Obsah misky dáme do pekáča vymasteného maslom. Pečieme približne 30-35 minút na 170 stupňov.
  4. Hotovo! Frittata sa môže jesť čistá, alebo s celozrnným chlebom a čerstvou zeleninou.

Ak si frittatu upečiete, vaše parádne fotky s nami môžete zdieľať na instagrame  s hashtagom #bodybuildingsk.