Táto frittata z vaječných bielkov je nabitá bielkovinami a veľmi jednoduchá na prípravu. Ideálne jedlo, pokiaľ neviete, čo by ste varili a v chladničke sa vám ukrýva nespotrebovaná zelenina.
Čo je to frittata
Jedli ste už niekedy frittatu? Je to talianský kulinársky výmysel podobný omelete. Základom sú vajcia a syr. Jej kúzlo spočíva v tom, že do nej môžete pridať „čo dom dal“, teda nespotrebovanú zeleninu, šunku, salámu…skrátka čokoľvek. Niečo ako pizza medzi omeletami.
Recept na frittatu s baklažánom a paradajkami
Ingrediencie (na 4 porcie):
- 6 vaječných bielkov
- 100 g tvarohu (polovica balenia)
- 100 g feta syru (polovica balenia)
- 1 menší baklažán
- 1 veľká paradajka
- 1 cibuľa
- soľ, korenie, kari
Postup:
- Cibuľu nakrájame a orestujeme na panvici. Baklažán nakrájame na kocky a spolu s cibuľou dusíme asi 10 minút.
- Zatiaľ si v miske rozmiešame bielka, syr a tvaroh. Pridáme nakrájané paradajky aj korenie. Potom pridáme aj podusený baklažán s cibuľkou a zamiešame.
- Obsah misky dáme do pekáča vymasteného maslom. Pečieme približne 30-35 minút na 170 stupňov.
- Hotovo! Frittata sa môže jesť čistá, alebo s celozrnným chlebom a čerstvou zeleninou.
Ak si frittatu upečiete, vaše parádne fotky s nami môžete zdieľať na instagrame s hashtagom #bodybuildingsk.